Știri educație


Profesorii din Suceava și Botoșani au intrat în grevă pe termen nelimitat

Greva cadrelor didactice din Suceava şi Botoşani continuă. Profesorii au decis săptămâna trecută să închidă şcolile din cele două judeţe pentru că nu şi-au primit salariile pe luna februarie.

Cătălin Baba ar putea fi reinstalat la Ministerul Educației

Postul de secretar de stat transferat de la aparatul de lucru al premierului la Ministerul Educaţiei, pentru coordonarea modului de aplicare a Legii educaţiei, va fi ocupat de către Cătălin Baba, care a mai lucrat ca şi secretar de stat în acest minister, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Părinții din Arad își înscriu copii cu 2 ani înainte

În Arad părinţii care au copii de patru ani deja se grăbesc să îşi înscrie micuţii în clasa întâi. La şcolile cu renume, locurile au fost deja rezervate cu doi ani înainte.

Peste 200 000 de copii suferă de tulburări comportamentale

Peste 200.000 de copii din România suferă de tulburări comportamentale, însă doar 8.000 dintre aceştia au fost diagnosticaţi de medicul specialist şi urmează un tratament adecvat , a declarat, joi, prof. dr. Iuliana Dobrescu, medic primar psihiatrie infntilă la Spitalul Obregia din Capitală.

Seminarii de dezvoltare personală pentru liceeni în Capitală

Weekendul acesta, liceenii interesaţi de dezvoltarea personală şi care vor să devină mai buni oratori şi să îşi construiască un brand personal pot participa la seminariile organizate la Colegiul Naţional Gheorghe Lazar din Bucureşti de către Youth Academy.

Peste 3 200 de cadre didactice au obținut titularizarea pe post

Peste 3.200 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar au obţinut anul acesta titularizarea pe post, respectiv la nivelul unităţii de învăţământ în care lucrează, au anunţat, marţi, reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Senat: Profesorii nu pot face grevă în perioada bacalaureatului și a examenului de gimnaziu

Plenul Senatului a adoptat miercuri un proiect de lege iniţiat de PDL prin care cadrele didactice nu vor mai putea face grevă în perioada bacalaureatului şi a evaluării naţionale din ultima clasă de gimnaziu.

Top 10 profesii care îi trimit pe tineri direct în șomaj

Cei mai mulţi tineri sub 25 de ani care se aflau în şomaj la începutul anului 2011 erau pregătiţi ca tehnicieni şi maiştri mecanici (circa 2.100). Pe locurile 2 şi 3 în topul ocupaţiilor care îi trimit pe tineri în şomaj se află operatorii de echipamente de calcul (1.500) şi tehnicienii din energie (1.370). Urmează economiştii (1.300), specialiştii în electronică şi telecomunicaţii (1.050), tehnicienii în industria alimentară (1.000), lucrătorii forestieri (890), contabilii (855), mecanicii auto (770) şi profesorii în învăţământul gimnazial şi liceal (720). Potrivit unui sondaj recent, peste 25% dintre absolvenţii de studii superioare din ultimii cinci ani nu au reuşit să-şi găsească un job. Rata şomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani este de peste 20% în România, iar aproximativ 15% dintre aceştia se află în şomaj de lungă durată, adică de cel puţin 6 luni.

Manelele vor fi studiate la Conservator

Cursul este promovat printr-un afiş postat chiar în holul Conservatorului. Curiozitatea îi împinge pe studenţi să-l citească, dar cei mai mulţi strâmbă din nas dezgustaţi. „E o mare nebunie ce fac. Nu ştie prea multă lume de chestia asta: ce şi unde, ce se întâmplă. Vreau şi eu să văd ce, doamne iartă-mă, debitează ăştia. N-au cum să mă oblige să cânt manele”, au spus studenţii. Nici unul dintre profesorii care predă pian nu înghite manelele. „Din punctul meu de vedere, ca profesor, ca pianist, nu pot să fiu de acord cu aşa ceva. Am avut o şedinţă a Senatului în care ni s-a spus că, de fapt, se dezbate acest fenomen pentru a fi combătut. Cu toate că din titlu nu se înţelege aşa ceva. Toată lumea crede că noi învăţăm manele aici. Eu mă ocup cu Beethoven, cu Mozart, cu Bach, cu Liszt”, a declarat o profesoară. Profesoara Speranţa Rădulescu consideră că studenţii trebuie să studieze maneaua ca pe orice alt gen muzical şi că presa a ridiculizat iniţiativa ei. „Eu nu vreau să facem un circ din curs. Chiar am luat în serios cursul ăsta şi vorbim despre lucruri serioase”, a precizat aceasta.


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s